Forum

   
 


 

 

Ana Sayfa

Ziyaretci defteri

iletisim

Uye girisi

Uye ol

Forum

Sohbet

Videolar

Oyun

Toplist

Msn Messenger

Astroloji & Burclar

Ruya Tabiri

Hazır Mesajlar

Aşk & Sevgi

Windows Arşivi

Komik yazilar

Fikralar

İslam

Siir

Bilmeceler

Muzik Dinle

Animasyonlar

Telefon Sakalari

Duvar yazilari

Anket

İlginç Bilgiler

Foto Galeri

Tv izle

Html Kodlari

Kamerali Chat

E-Devlet Linkleri

Webmaster

Site Haritasi

Korkunc Olaylar

Futbol ve iddaa

Sozluk

Odev

ilginc Tarihi Olaylar

Gereksiz Sayfalar

Hava Durumu

Matematik

Turkce

Fen Bilgisi

Sosyal Bilgiler

Ingilizce

Karikatur

islam

Photoshop

Biyografiler

Bedava-Sitem Tasarimlari

Mirc Komutlari

home

Yeni sayfanın başlığı

 


     
 





Forum - Balık, kırmızı ete rakip olma yolunda

Burdasın:
Forum => Haberler => Balık, kırmızı ete rakip olma yolunda

<-Geri

 1 

Devam->


crazy (Ziyaretçi)
21.09.2008 07:38 (UTC)[alıntı yap]


EKONOMİ
Balık, kırmızı ete rakip olma yolunda
Balık, kırmızı ete rakip olma yolunda
21 09 2008 10:30
Balık sezonunun açılması ile birlikte değişik balık çeşitleri tezgahları süslüyor. Kilosu 2-15 YTL arasında değişen balık, 15 YTL'lik kırmızı ete rakip..

Özellikle bu sene balık sezonunun açılmasının Ramazan ayına denk gelmesi, sofralarını zenginleştirmek isteyen dar gelirli vatandaşlar için alternatif bir gıda maddesi oluyor.

Balıkçı tezgahlarında değişik fiyatlardan satışa sunulan balıklar, her kesime hitap ediyor. Örneğin, kilosu 2,5 YTL'ye satılan Sardalya'ya alt gelir grubu, kilosu 6 YTL'ye satılan alabalığı orta gelirliler, kilosu 15 YTL'ye satılan Mercan balığını ekonomik durumu daha iyi olanlar tercih ediyor.

Gaziantepli 20 yıllık balıkçı Yasin Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her kesime hitap ettiklerini, Ramazan ayında balığın sofraların vazgeçilmezleri arasında yer aldığını söyledi.

Havaların sıcak olması nedeniyle bir önceki yıla göre balık satışları daha az olmasına karşın yine de müşterilerin ilgisinin olduğunu ifade eden Doğan, ''Beslenmemizde çok önemli bir yere sahip olan kırmızı et, çok pahalı. Balık, kırmızı ete göre ucuz olduğu için özelikle dar gelirliler tarafından tercih ediliyor. Bu ilginin, havaların soğuması ile birlikte daha da artmasını bekliyoruz'' diye konuştu.

Satışa sundukları balıkların taze ve sağlık açısından güvenilir olduğunu belirten Doğan, şu bilgileri verdi:

''Samsun, Mersin, İstanbul, Bandırma ve İskenderun'dan her gün soğutma sistemi bulunan kamyonlarla balık geliyor. Biz bu balıkları toptan alarak, tezgahlara koyuyor ve daha sonra da müşterilerin hizmetine sunuyoruz. Havalar sıcak olduğu için bozulmaya karşı balıkları derin dondurucuda muhafaza ediyor, tezgahları ise sürekli olarak suluyor ve balıkların üzerine bozulmayı önlemek için buz koyuyoruz.

Müşteri geldiği zaman, bir süre tezgahtaki balıkları izliyor, fiyatını da kontrol ettikten sonra kararını veriyor. Balıkta bir sıkıntı yok, herkes alabiliyor. Fakir vatandaşlar ucuz, zengin vatandaşlarımız ise daha pahalı balığı tercih ediyor.''

Gaziantep'te son yıllarda balığa ilginin arttığını belirten Doğan, şöyle devam etti:

''Eskiden, balığı sadece deniz sahilinde yaşayan vatandaşlarımız tüketirdi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan illerde ise balık tüketimi çok azdı. Ancak, son yıllarda bu değişmeye başladı. Baraj göllerinden yetişen tatlı su balıkları ile balık yemeye alışan vatandaşlarımız, nakliye konusundaki sorunların aşılması nedeniyle artık günlük olarak deniz balığı da yiyebiliyor.''

AA
yigADCe7f (Ziyaretçi)
22.02.2015 08:23 (UTC)[alıntı yap]
Kudos! What a neat way of thikning about it.

Cevapla:

Nickin:

 Metin rengi:

 Metin büyüklüğü:
Tag leri kapat



Bütün konular: 23
Bütün postalar: 39
Bütün kullanıcılar: 1

 
 

Bugün 4 ziyaretçi burdaydı Sen Nerdeydin ?

 

 
Bu web sitesi ücretsiz olarak Bedava-Sitem.com ile oluşturulmuştur. Siz de kendi web sitenizi kurmak ister misiniz?
Ücretsiz kaydol